Сучасні військово-морські бази для ВМС України

Сучасні військово-морські бази для України

Військове співробітництво зі Сполученим Королівством дозволить Україні невдовзі мати сучасні військово-морські бази, що матимуть всю необхідну інфраструктуру для базування флоту.

Про це в інтерв’ю українському виданню «День» розповів аташе з питань оборони посольства Великої Британії, комодор Королівських ВМС Тім ВУДЗ.

Йдеться про об’єкти інфраструктури ВМС, що дозволить Україні мати сучасні військово-морські бази. Вам треба забезпечити, щоб склади палива, боєприпасів, ремонтні бази знаходилися у належному місці, а пристані мали відповідну електричну напругу. У нас у Великій Британії є дуже чудові компанії, які працюють зараз із Міністерством оборони над тим, як має виглядати інфраструктура таких баз.

Нагадаємо, що в жовтні 2020 року між Міністерствами оборони України і Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії підписано Меморандум про наміри щодо співробітництва з розвитку та підвищення спроможностей ВМС України, який передбачає фінансування Британського експортно-кредитного агентства у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів.