Російські десантні війська отримають безпілотну авіацію

Автор: Олексій Махно
Російські десантні війська отримають безпілотну авіацію

Повітряно-десантні війська РФ до кінця року планують завершити формування підрозділів безпілотників. Вони вестимуть розвідку й коригуватимуть артилерійський вогонь.

Роти розвідувальних безпілотників сформують у складі кожної повітряно-десантної або десантно-штурмової дивізії, а також в окремих бригадах. Не виключається, що надалі на озброєння надійдуть дрони-камікадзе, здатні завдавати ударів по укріпленнях і техніці. Повідомляє російське видання «Известия» з посиланням на Міноборони РФ.

Процес планувалось завершити до кінця 2019 року, однак через темпи надходження нових дронів, терміни зсунулись на два роки. Операторів безпілотників з 2018 року готують у Рязанському гвардійському вищому повітряно-десантному командному училищі.

Основу безпілотної авіації ПДВ складуть дрони «Орлан-10», «Елерон-3» і «Застава».

У повідомленні підкреслюється, що оснащення ПДВ безпілотниками радикально посилить бойові можливості на тлі переформатування десанту в сили швидкого реагування.

Нагадаємо, що в ході реформи російські «ВДВ» втрачають повітряно-десантний статус та реформуються у сили «глобального удару». Створюються аеромобільні підрозділи з власними гелікоптерами, танкові підрозділи та ін. Кінцевою метою є набуття спроможностей оперативно прибути у будь-який регіон світу, створити базу і тримати під контролем велику територію.