Харьковський завод передав армії танки Т-64БВ

Харьковський завод передав армії танки Т-64БВ

Харківський бронетанковий завод передав Збройним Силам України дев’ять танків Т-64БВ, які пройшли капітальний ремонт і модернізацію.

В Укроборонпромі наголошують, що замовлення, над яким працювали з кінця минулого року, виконали із суттєвим випередженням строків. Водночас звернули увагу, що контракт довелося виконувати в умовах обмеженого фінансування.

Т-64БВ зразка 2017 року, є останньою модифікацією основного танка української армії – Т-64Б. Танк отримав оновлені нічні прилади спостереження, інтегрований у прицільний комплекс тепловізор, оновлений динамічний захист, сучасну цифрову радіостанцію, супутникову навігацію, модернізований двигун тощо.

Вперше модернізований танк продемонстрували на танкових змаганнях Strong Europe Tank Challenge 2017, а також під час параду з нагоди Дня незалежності України та 100-річчя відродження української державності, 24 серпня 2018 року.

Нагадаємо, що у лютому Київський бронетанковий завод передав ЗС України п’ять танків Т-72, які відремонтував і модернізував у рамках державного оборонного замовлення 2020 року.

Фото: Укроборонпром