Міноборони оголосило конкурс на автомобіль для заміни УАЗа

Міноборони оголосило конкурс для заміни УАЗа

Міноборони України оголосило конкурс на розроблення багатоцільового легкового автомобіля підвищеної прохідності, що замінить радянські УАЗи. Зацікавлені компанії мають п'ять днів на подання заявок для участі в установчій нараді.

Міністерством відкрито дослідно-конструкторську роботу (ДКР) «Розроблення легкового автомобіля підвищеної прохідності для потреб Збройних Сил України», яку передбачається здійснити у першій половині 2021 року за кошти виконавця.

Взяти участь у виконанні ДКР запрошують усі зацікавлені підприємства. Оновлення парку багатоцільових автомобілів Збройних Сил України планується розпочати після обрання переможця і прийняття його на озброєння.

Новий позашляховик має відповідати тактико-технічним характеристикам сучасних зразків армій Альянсу. До дослідних зразків висувається низка вимог — надійність, потужність, економічність, вантажопідйомність, простота технічного обслуговування та ремонту. Машина має забезпечити виконання завдань незалежно від місцевості та кліматичних зон.

Більш детальна інформація щодо порядку виконання роботи, термінів виконання етапів та готовності дослідного зразка до державних випробувань буде надана на установчій нараді.

Заявки для участі в установчій нараді треба надати у термін до 05.03.2021 на електронну адресу driz_opv@mil.gov.ua, телефон для довідок 454-74-27 (з 8.00 до 17.00).

У заявці обов’язково зазначити таку інформацію:

  • Назва підприємства, юридична та поштова адреса, контактна інформація.
  • Прізвище ім’я та по батькові представників від підприємства для участі у нараді (не більше двох осіб).
  • Наявність дозволу на провадження діяльності пов’язаної з державною таємницею.

Планується, що першими нові автомобілі отримають підрозділи Сухопутних військ, які виконують завдання у районі проведення ООС на території Донецької та Луганської областей.



Нагадаємо, що Польща вирішила замінити свої автомобілі Honker на Ford Ranger XLT.

Литва і Чорногорія закуповують Oshkosh Defense 4x4 JLTV (Joint Light Tactical Vehicles).