ДБР завершило розслідування розкрадання пального командуванням 96-ї зенітної ракетної бригади

ДБР завершило розслідування розкрадання пального командуванням 96-ї зенітної ракетної бригади

Розслідуванням установлено, що підполковник ЗСУ – заступник командира бригади з тилу створив організовану злочинну групу, що викрадала пальне для подальшого продажу.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, яка здійснювала процесуальне керівництво.

До складу злочинної групи заступник командира бригади залучив ще п'ять спільників – начальника служби пального і мастильних матеріалів бригади, полковника з Центрального управління Тилу Збройних Сил України, який забезпечував виділення пального для військової частини понад визначену норму, а також трьох цивільних осіб, які здійснювали транспортування викраденого пального та його реалізацію.

За період з 5 листопада 2019 року по 15 травня 2020-го злочинна група заволоділа пальним на понад 1,7 мільйона гривень.

Підполковник і старлей викрали десятки тонн пального

Під час проведення досудового розслідування, з метою забезпечення відшкодування заподіяних злочином збитків, накладено арешт на грошові кошти організатора групи в розмірі 51 300 доларів США, бензовоз марки «Renault Magnum» з паливною цистерною до нього та пально-мастильні матеріали вагою понад 12 тонн загальною вартістю понад 356 тисяч грн.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Київського теруправління ДБР.