Розробник БМПВ «Вавілон» спростував інформацію МО про відсутність виробничих потужностей — ДОКУМЕНТИ

БМПВ Вавілон

ТОВ «Інженерна група «Арей» спростувало інформацію оприлюднену Міноборони про начебто відсутність виробничих потужностей для виконання дослідно-конструкторської роботи.

Інформація оприлюднена 9 квітня на сайті Міністерства оборони:

Розробка нового озброєння для потреб Збройних Сил України за державним контрактом виконується сторонами на партнерських засадах. Між Міністерством оборони України та ТОВ «Інженерна група «Арей» триває робота щодо реалізації державного контракту на виконання дослідно-конструкторської роботи. Констатовано, що на сьогоднішній день для належного виконання обов’язкових етапів роботи за укладеним державним контрактом у виконавця відсутні виробничі потужності, лабораторні та випробувальні бази. За умовами контракту, підприємство зобов’язане не лише виготовити дослідні зразки виробу, але й забезпечити етапи заводських випробувань (у тому числі на кліматичну і механічну стійкість, функціональність, надійність тощо), що є можливим за наявності відповідного обладнання. З метою належного виконання зобов’язань за правочином, контрагенту пропонується зосередити зусилля на усуненні виявлених недоліків. Міноборони підтверджує готовність до відповідного конструктивного діалогу з ТОВ «Інженерна група «Арей».

У відповідь Інженерна група «Арей» оприлюднила заяву та документи, що спростовують твердження Міноборони про відсутність виробничих потужностей, лабораторних та випробувальних баз.

На сайті Міністерства оборони України 09.04.21 було розміщено неправдиву інформацію.

1. Виробничі потужності для виготовлення БМПВ «Вавілон» забезпечені 2-ма (двома) договорами з Київським бронетанковим заводом, про що достеменно відомо керівникам Міноборони.

2. Випробування на «на кліматичну і механічну стійкість, функціональність, надійність» проводяться у сертифікованих лабораторіях. Випробування розробок ІГ «Арей» проведуться у лабораторії «Хартрон-Аркос». Відповідні підтвердження надані Міноборони ще у грудні 2020 року.

3. Виготовлення дослідного зразка «Вавілон» мало розпочатись у листопаді 2020 року. Міноборони зірвало виконання роботи.

4. Це шоста неправдива версія зриву ДКР. Про справжні причини ви можете здогадатись.

ІГ «Арей"»пропонує керівникам Міноборони дотримуватись умов державного контракту та документів, що затверджені Міноборони на його виконання.


Розробник БМПВ Вавілон спростував інформацію МО про відсутність виробничих потужностей — ДОКУМЕНТИ
Розробник БМПВ Вавілон спростував інформацію МО про відсутність виробничих потужностей — ДОКУМЕНТИ

Читати про важку бойову машину піхоти «Вавілон» »»