Міноборони замовило 12 ремоторизованих Т-64БМ2 «Кедр»

Автор: Олексій Махно
Т-64

Завод ім. Малишева (ЗіМ) спільно з Харківським бронетанковим заводом (ХБТЗ) виконує замовлення Міністерства оборони на модернізацію 12 машин «Кедр Т64БМ2».

Про це гендиректор ЗіМ Василь Крилас розповів в інтерв'ю Укрінформу.

Маємо контракт і для нашої армії – на двигуни в межах модернізації танків Т-64 «Кедр», яку ми робимо разом із Харківським бронетанковим заводом [...] На механічній ділянці виконують замовлення Міноборони на модернізацію 12 машин «Кедр Т64БМ2».

Проєкт під назвою «Кедр» або «Об'єкт 476» бере свій початок з 1970-х років. Основні роботи велися в напрямку вдосконалення силової установки. Три дослідні зразки створювалися на базі Т-64А, проте використовували нову башту з поліпшеними броньованими властивостями. Моторно-трансмісійний відсік танків переобладнували під двигун 6ТД-1 (1000 к.с.).

Нагадаємо, що про підготовку до роботи над Т-64 БМ2 у вересні 2020 року розповів директор ДП «Харківський бронетанковий завод» В’ячеслав Стрілець.

Проводиться конструкторська робота, проводиться робота щодо оброблення корпусу. Буде встановлений потужний двигун – машина буде сучасніша