Росія намагається вплинути на постачання Україні ударних турецьких безпілотників Bayraktar TB2

Bayraktar'и шукають в Чорному морі ворожі кораблі

У середу, 21 квітня, віцепрем’єр РФ Юрій Борисов заявив, що Росія буде уважно вивчати перспективи військово-технічного співробітництва, якщо Анкара і надалі постачатиме дрони Україні.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на ТАСС.

«Будемо конкретно дивитися у конкретному випадку», – відповів віцепрем’єр журналістам на питання, чи зупинить Росія ВТС з Туреччиною у випадку, якщо остання буде постачати БПЛА Україні. Водночас він не уточнив, якою саме може бути реакція Москви у цьому випадку.

Це вже не вперше, коли російські високопосадовці намагаються «змусити» Туреччину відмовитися від продажу ударних безпілотників України – раніше цього місяця, а саме 12 квітня, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, коментуючи продаж турецьких БПЛА Україні, заявив, що Туреччина має проаналізувати «войовничі заяви Києва» та застеріг від «підживлення цих мілітаристських настроїв» української влади.

Нагадаємо, що на підприємстві Baykar Makina у Стамбулі триває збирання безпілотних авіаційних комплексів Bayraktar TB2 для Військово-Морських Сил ЗС України.