Комітет з питань нацбезпеки погодив ДОЗ 2021-2023

Міноборони цього року придбає дивізіон ОТРК Сапсан

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 26 квітня завершив погодження державного оборонного замовлення на 2021 – 2023 роки.

Про це повідомляє вебсайт комітету.

26 квітня 2021 року відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідно до ухваленого порядку денного засідання народні депутати України – члени Комітету завершили розгляд питання погодження Комітетом Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки державного оборонного замовлення на 2021 – 2023 роки.

Нагадаємо, що Міністерство оборони анонсувало підписання цього року контракту на перший дослідний дивізіон оперативно-тактичного ракетного комплексу (ОТРК) «Сапсан».

Дослідний дивізіон буде скороченого складу та складатиметься з елементів необхідних для випробувань. Йдеться про виготовлення однієї батареї (машина управління командира батареї, дві пускові установки та машина заряджання) та елементів управління дивізіоном (машина управління командира дивізіону).

Також продемонстроване раніше шасі для ОТРК вже не розглядається як основний варіант. Очікується, що всі машини будуть на шасі Tatra, яке має стати уніфікованою мультиплатформою, для вcього озброєння ракетних військ та артилерії ЗС України.