Чи підуть львів’яни захищати Україну в разі повномасштабної агресії з боку ворога – журналістське опитування

Автор: Тарас Грень
ЗСУ

«Чи підете Ви на мобілізацію у разі повномасштабної агресії з боку ворога?» – питали журналісти на вулицях Львова.

Зважаючи на ескалацію конфлікту на сході нашої держави з російського боку та концентрацію кремлівських військ вздовж всієї лінії кордону, журналісти Львівщини провели бліцопитування на вулицях міста. Головним запитанням було – «Чи підете Ви на мобілізацію у разі повномасштабної агресії з боку ворога?». Було опитано понад сто людей віком від 18 до 50 років. 92% з них ствердно відповіли: «Так».

— Ми були щиро здивовані тим, як львів’яни реагували на наше запитання, – зазначив один з організаторів опитування Нестор Степанків. — Переважна більшість людей відповіла ствердно і позитивно. Також зрозуміло, що мешканці міста Лева уважно стежать за новинами та перебігом політичних подій своєї держави і переживають за рідний дім.

Окрім цього, опитування виявило і те, що чимало чоловіків призовного віку вже мають армійський гарт у районі проведення АТО/ООС. І, не чекаючи «гарячої фази» конфлікту, готуються до російського нападу.

— Коли почали надходити тривожні повідомлення з боку Росії, я та мої побратими зідзвонились між собою, — поділився Народний Герой України, доброволець, капітан 2-го рангу Тимур Баротов. — І хлопці вже перепакували свої «тривожні валізи» на літній період, попрали кавери бронежилетів та чекають повісток із військкоматів. Якщо біда таки прийде до нас, то ніхто не залишиться вдома.



Як зазначили журналісти, що проводили опитування, для оперативного і правдивого інформування громадськості про події в регіонах вони планують негайно створити свої медіаканали та організувати співпрацю із добропорядними журналістами України. Тобто об’єднати зусилля та використати досвід журналістів Львівського офісу АрміяInform, які у 2014 році організували так звану журналістську сотню й успішно протидіяли російським інформаційним провокаціям.

— Так, ми готові й будемо захищати свій дім! – сказав під час опитування десантник, учасник війни на сході 2014 року Сергій Осіпов. — Нас багато! І нехай ворог лише спробує зайти на нашу землю. Він відчує, що таке українська зброя!



Використані джерела:
АрміяInform