На Київщині судитимуть військових, що намагалися оформити собі інвалідність та отримати гроші

На Київщині судитимуть військових, що намагалися оформити собі інвалідність та отримати гроші

Два військовослужбовці сподівалися отримати другу групу інвалідності нібито внаслідок захворювань, пов’язаних з проходженням служби, для отримання грошової допомоги та пенсій.

У ході досудового розслідування установлено, що старший прапорщик та молодший сержант однієї з військових частин ЗСУ дислокованої у м. Біла Церква, намагалися використати свідоцтва про хворобу із внесеними завідомо недостовірними відомостями.

Обвинувальні акти щодо обох військовослужбовців направлені до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області 28 квітня.

За вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів) та ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону