Росія хоче замінити розвідники Су-24МР безпілотниками

Росія хоче замінити розвідники Су-24МР безпілотниками

Принципове рішення про переозброєння ескадрилій літаків-розвідників Су-24МР російських Повітряно-космічних сил (ПКС) на безпілотники вже прийнято.

Про це повідомляють Известия з посиланням на джерела у російському військовому відомстві.

За словами співрозмовників видання, точний термін закінчення переозброєння поки невідомий. Все залежить від того, як швидко нові дрони пройдуть випробування і стартує серійне виробництво. На думку експертів, яку наводить російське видання, замінити літаки-розвідники зможуть БпЛА «Оріон» і перспективний безпілотник «Альтіус».

При цьому повністю від пілотованої розвідувальної авіації Росія не відмовиться. За необхідності ці функції будуть виконувати винищувачі-бомбардувальники Су-34, модернізовані за проєктом «Сич», повідомили джерела видання. Вони можуть використовувати уніфіковані підвісні розвідувальні контейнери (оптико-електронний, радіотехнічний та радіолокаційний).

БпЛА «Альтіус» дальнього радіуса дії – найбільший безпілотник з тих, що розробляються на Росії. Розмах крил апарату – 28,5 м, довжина – 11,6 м, злітна вага близько 5 тонн. Заявляється, що безпілотник може патрулювати район протягом 48 годин на висоті до 12 тис. метрів з крейсерською швидкістю 150-250 км/год. Дальність польоту до 10 тис. км.

Фото: Кирило Каллініков / РИА Новости