Приватна компанія презентувала кондиціонер для наметів

Приватна компанія презентувала кондиціонер для наметів

Київська приватна компанія «Термо Проджектс Україна» презентувала військовий намет обладнаний засобами для комфортного проживання.

Зокрема, компанія представила розроблений в Україні мобільний кондиціонер для наметів та тимчасових споруд, який використовують для кондиціювання, опалення та вентиляції повітря.

Демонстрація відбулася у рамках презентації оборонної продукції Ліга оборонних підприємств України для Київської асоціації військових аташе (КАВА), представників силових структур України та засобів масової інформації, що відбулась на території виставкового центру.

Компактний кондиціонер «Борей Тент» призначений для охолодження та обігріву наметів, тимчасових і мобільних укриттів. Кондиціонер виконується у двох варіантах, що відповідно мають потужність кондиціювання 12 і 17 кВт, опалення – 12 кВт. Потужність вентиляторів – 4000 куб.м на годину, рівень шуму 65 дБ. Живиться прилад від електромережі з напругою 380 В.

Нагадаємо, що у грудні 2020 року Міноборони вперше придбало пневмокаркасні модульні намети. До цього військові закуповували старі намети УСБ-56 та УСТ-56 радянського зразка, які не мають пневматичного каркаса, насосів, кондиціонерів чи обігрівачів.