Командир полку «Азов» розповів про стан тероборони

Командир полку Азов розповів про стан тероборони

Діяльність підрозділів територіальної оборони в Україні перебуває на вкрай низькому рівні.

Про це заявив командир окремого полку спеціального призначення НГУ «Азов» Денис Прокопенко у своєму виступі під час конференції «Територіальна оборона як інструмент протидії російській агресії», що відбулася у Маріуполі, повідомляє Цензор.НЕТ.

«Без перебільшення скажу, що рівень підготовки, м'яко кажучи, бажає бути кращим у підрозділів територіальної оборони, на це варто звернути увагу, тому, що від цього залежить боєготовність цих бригад, На жаль, на сьогодні це, якщо говорити прямим текстом, імітація діяльності, в більшості випадків», – сказав Прокопенко.

Командир полку Азов розповів про стан тероборони

Друга проблема, за його словами, полягає у відсутності у підрозділах тероборони планів і задач на випадок повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації.

«Друге питання, яке теж стосується взаємодії, але, скажімо, вже більше на такому оперативно-тактичному рівні, це питання особливого періоду та статусу в Донецькій і Луганській областях. Бригади, які дислокуються тут, мають постійний пункт дислокації, не мають оперативного плану з територіальної оборони. Саме у підрозділів територіальної оборони, які знаходяться в зоні операції Об'єднаних сил, немає певних повноважень, задумів і планів на протидію у разі повномасштабного вторгнення з боку Російської Федерації», – сказав командир «Азову».

Третя проблема полягає у занедбаності інженерних споруд на лініях оборони.

«Не так давно я отримував бойове розпорядження і в складі двох батальйонів і підрозділів забезпечення ми висувалися в зазначені райони на потенційно небезпечні напрямки, де по завданню повинні були зайняти другу лінію оборони. Опорні пункти, які знаходяться там, вони в жахливому стані», – сказав Прокопенко.