Українські військові збили два безпілотники російсько-окупаційних військ

країнські військові збили безпілотники російсько-окупаційних військ

Підрозділи Збройних Сил України, які залучені до виконання завдань в районі проведення ООС, з початку травня збили два безпілотні літальних апарати (БпЛА) противника.

Про це повідомляє пресцентр операції Об’єднаних сил.

У штабі ООС відмічають значне збільшення кількості застосування російсько-окупаційними військами безпілотних літальних апаратів. Метою таких дій є проведення повітряної розвідки, видача цілевказань, коригування вогню, дистанційне мінування місцевості, а також скидання вибухових пристроїв.

Лише з початку травня цього року військовими ЗСУ збито два літальних апарати.

Перший такий випадок стався 3 травня, на Світлодарському напрямку, неподалік селища Новолуганське. Збитий безпілотник був переобладнаний для скидання боєприпасів та здійснення дистанційного мінування. Він містив компоненти, вироблені на підприємствах військового призначення Російської Федерації.

Українські військові збили безпілотники російсько-окупаційних військ

Шостого травня, на Маріупольському напрямку, поблизу селища Гранітне безпілотник противника, що вів повітряну розвідку, був подавлений засобами РЕБ та збитий вогнем зі стрілецької зброї. Як виявилось, цей БпЛА типу «Тахіон», виготовлений російським ТОВ «Іжмаш – Безпілотні системи». Він Перебуває на озброєнні сухопутних військ держави-агресора.

Підкреслюється, що зафіксовані факти є прямими та незаперечними доказами російської військової агресії проти України. Вказані БпЛА будуть використані як доказ причетності Росії до військового конфлікту на сході України.

Українські військові збили безпілотники російсько-окупаційних військ Українські військові збили безпілотники російсько-окупаційних військ Українські військові збили безпілотники російсько-окупаційних військ Українські військові збили безпілотники російсько-окупаційних військ Українські військові збили безпілотники російсько-окупаційних військ