Армія США підписала трирічний контракт з КрАЗом

доповнено
Армія США підписала трирічний контракт з КрАЗом

Американська армія замовила вантажівки КрАЗ 4х4 та спеціальні машини виробництва приватного акціонерного товариства (ПрАТ) «АвтоКрАЗ».

Контрактне командування армії США, яке відповідає за закупівлі, видало замовлення українському підприємству на три роки, повідомляє ArmyRecognition. Безпосереднім замовником виступила компанія US21, що є постійним підрядником американської армії.

Зокрема за угодою «АвтоКрАЗ» постачатиме транспорт для перевeзення особового складу, бортові вантажівки, автомобільні цистерни для перевезення води та пального. Також контракт включає постачання запасних частин. Інші подробиці відсутні.

Видання припускає, що цей привабливий контракт покликаний підтримати Україну в умовах конфлікту з Росією. А придбані машини не будуть використовуватися самою армією США, а будуть надані союзникам, наприклад для використання у миротворчих операціях ООН.


Доповнення:

У ПрАТ «АвтоКрАЗ» підтвердили отримання трирічного контракту на поставку великовантажної автомобільної техніки та запасних частин в інтересах Контрактного командування армії США.

Більше про це »»


Нагадаємо, що днями під час візиту на кременчуцьке підприємство, міністр оборони України Андрій Таран заявив, що КрАЗ має провести роботу над помилками, адже у Міноборони є низка претензій до якості техніки, а також до здатності підприємства виконувати контракти у визначені терміни (підприємство не раз отримувало штрафи за зриви поставок).