Німецька Rheinmetall створила нову дочірню компанію у США

KF 41 Lynx

Німецька компанія Rheinmetall відкрила нове підприємство у самому центрі автомобілебудування США з метою участі у новому конкурсі щодо заміни БМП M2 Bradley.

Як повідомляє Defense News з посиланням на заяву компанії від 10 травня, підприємство American Rheinmetall Vehicles (ARV) відкрило новий об'єкт в комплексі DC3S в Стерлінг-Хайтс, штат Мічиган, оскільки готується до нових змагань щодо заміни БМП Bradley армії США на опційно пілотовану бойову машину OMFV (Optionally Manned Fighting Vehicle).

Компанія Rheinmetall роками готувалася до участі в програмі OMFV, представивши свою бойову машину наступного покоління Lynx 41 в Парижі влітку 2018 року. Rheinmetall об'єдналася з Raytheon, щоб представити Lynx в якості пропозиції для OMFV восени 2019 року, але не змогла вчасно поставити свій прототип американській армії та вибула з конкурсу.

KF 41 Lynx KF 41 Lynx компанії Rheinmetall на заводі компанії в Унтерлюсі, Німеччина. (Jeff Martin/Staff)

Тільки General Dynamics Land Systems (GDLS) спромоглася вкластися у терміни та представити платформу Griffin III. Маючи лише одного претендента, армія США на початку 2020 року скасувала конкурс і зробила нову спробу з іншою стратегією: з етапом цифрового проєктування для уточнення характеристик майбутньої машини, перш ніж створювати щось у металі.

Армія США обирає перспективну бойову машину Бронемашина Griffin III

Як і раніше Rheinmetall пов'язана з Raytheon, але також додала в команду Textron і L3Harris. Заявка на участь була подана в минулому місяці.

Консорціум на чолі із Rheinmetall конкурує з іншими великими основними підрядниками, такими як GDLS, BAE Systems, командою Oshkosh Defense і південнокорейської Hanwha, а також з невеликими підприємствами Mettle Ops і Point Blank Enterprises.

Очікується, що цього літа армія США обере до п'яти груп генеральних підрядників для розробки чорнових цифрових прототипів. За результатами цієї роботи у 2023 році армія укладе до трьох контрактів на етап детального проєктування і створення прототипів до 2025 року.

Німецька Rheinmetall відкрила представництво у США

Порівняльні полігонні випробування прототипів проходитимуть до середини 2026 року. На початку 2027 року оголосять одного переможця, який має бути запущений в передсерійне виробництво (LRIP). До вересня 2028 року очікується надходження першого батальйонного комплекту OMFV. Повноцінне серійне виробництво повинно розпочатись у 2029 році.