Швеція отримала перші компоненти системи «Петріот»

Швеція отримала перші компоненти системи Петріот

Швеція отримала перші елементи системи протиповітряної та протиракетної оборони Luftvärnssystem 103 – так тут назвали систему MIM-104 Patriot PAC-3 на шасі RMMV.

Міністерство оборони Королівства Швеція повідомляє, що німецьке підприємство Rheinmetall MAN Military Vehicles поставило перші вантажівки з сімейства RMMV HX 8×8, які будуть носієм окремих компонентів цієї системи. Водночас американський концерн Lockheed Martin повідомив про передачу Швеції перших ракет-перехоплювачів PAC-3 MSE.

Перші Петріоти для Швеції
Ракета PAC-3 MSE. Фото: Lockheed Martin

«Вибираючи ракети PAC-3 MSE для протиракетної оборони, наші замовники по всьому світу знають, що отримують перевірені в боях технології, які випереджають швидкозростаючі загрози», – сказала віцепрезидент Lockheed Martin Missiles and Fire Control пані Бренда Девідсон.

Згідно з повідомленням Міністерства оборони Швеції передача зенітної ракетної системи (ЗРС) має відбутися восени 2021 року.

Нагадаємо, що угода з придбання систем протиракетної оборони Patriot за процедурою іноземних військових продажів FMS була підписана у серпні 2018 році.

Було придбано 4 батареї Patriot PAC-3 + / PDB-8 з 12 пусковими установками, 4 секторними радарами AN/MPQ-65 та станціями управління AN/MSQ-132, а також 200 ракет PAC-3 MSE та 100 ракет PAC-2 GEM-T. Також було укладено окремий контракт з RMMV на 40 вантажівок RMMV HX 8x8 у трьох різних версіях, які будуть носієм окремих компонентів ЗРС.