Україна починає випробування власних 155-мм снарядів

Україна починає випробування власних 155-мм снарядів

ДАКХ «Артем», у рамках дослідної конструкторської роботи «Ковш-55» зі створення вітчизняних 155-мм снарядів, переходить до випробувань готових боєприпасів.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на президента компанії – голову правління ДАХК «Артем» Володимира Зіміна.

У створенні першого вітчизняного 155-мм снаряду ми рухаємось відповідно затверджених планів та графіків. На цьому тижні вже завершується спорядження корпусів снарядів дослідної партії, які найближчим часом будуть випробувані підривом. Це дозволить перевірити їх характеристики та підтвердити відповідність всім вимогам щодо потужності та уламковості

Як підкреслив Володимир Зімін, зараз потужності підприємства дозволяють виробляти до 15 тисяч 155-мм снарядів на рік.

КОФС-152 155-мм і 152-мм снаряди та новий кінетичний уламково-фугасний снаряд КОФС-152

Також ДАКХ «Артем» на виставці «Зброя та безпека 2021» демонструє нову перспективну розробку – снаряд КОФС-152, який дозволяє збільшити дальність дії радянських артилерійських систем у рази – до 60 км та 122-мм термобаричний реактивний снаряд РС-122ТБ під нову РСЗВ «Спека», яка створюється на базі «Дозор-Б».

КОФС-152 РС-122ТБ «Спека»

А з огляду на досвід конфлікту за Нагірних Карабах розробляється баражуючий боєприпас «Мисливець», який може розганятися до 350 км/год та долати до 80 км. І, як підкреслюють розробники, саме висока швидкість цього боєприпасу унеможливить шанс противника зреагувати на небезпеку.

Мисливець Баражуючий боєприпас «Мисливець»

Для наведення на ціль, окрім традиційної інерціальної та супутникової навігації на термінальній ділянці траєкторії буде використовуватись телевізійна головка самонаведення з автоматичним супроводом цілі.

Головна задача ДАХК «Артем» при розробці «Мисливця» – зробити його дешевим. Бо на міжнародному ринку таких комплексів доволі багато і зробити аналогічну зброю, яка буде коштувати великі гроші – може хто завгодно. Тому наша розробка має поєднати швидкість, точність та економічність. Ми розраховуємо, що за 1,5 роки ми вже перейдемо до льотних випробувань «Мисливця»