Спецтехноекспорт близький до перемоги у тендері на ремонт перуанських Мі-25

Агенція по закупівлях Збройних сил Перу визначила українську компанію «Спецтехноекспорт» переможцем тендеру на капітальний ремонт головних вузлів і комплектуючих для гелікоптерів Ми-25Д ВПС Перу на суму 1,3 мільйона доларів.

Про це повідомляють Крылья з посиланням на сайт defensa.com.

Конкурентами на тендері виступали АРЗ 558 з Білорусі та Aviabaltika Aviation Ltd. з Литви, які запропонували технічну гарантію 12 місяців або 300 годин експлуатації. Спецтехноекспорт запропонував комерційну гарантію 18 місяців або 450 годин, що багато в чому і дозволило отримати максимальне число балів на тендері.

Укладенню контракту намагаються перешкодити російські «Вертолеты России», які направили перуанському Агентству лист з проханням оголосити тендер недійсним, через те, що їх не запросили. Більш того, російська компанія намагається стверджувати, що жодна з компаній-учасників не сертифікована і не уповноважена проєктувальником або виробником продавати запчастини і вузли, а також надавати послуги з технічного обслуговування і ремонту військових гелікоптерів Ми-171Ш, Ми-171Ш-П, Ми-25 та Ми-35П, оскільки це може проводитися лише компаніями, уповноваженими Федеральною службою з військово-технічного співробітництва.

У найближчі кілька днів Агенція по закупівлях має визначитися, затверджує вона результати тендеру, після чого залишиться один крок до укладення контракту, або визнає тендер недійсним.

Російська агентура в Перу докладає всіх зусиль, щоб зірвати перемогу Спецтехноекспорту.