Латвія — наступний покупець Bayrakter TB2?

Bayraktar TB2

Латвія може вслід за Польщею замовити турецькі ударні безпілотники Bayraktar TB2.

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс очолив делегацію, яка сьогодні відвідала в Анкарі науково-дослідні та виробничі потужності компанії Baykar Defense.

Після візиту Baykar Defense опублікувала фотографію з міністром Пабріксом, який стояв перед Bayraktar TB2, з дописом: «Турецька промисловість має найвищі світові стандарти в галузі досліджень і розробок, і ми це дуже цінуємо як союзник по НАТО».

Латвія — наступний покупець Bayrakter TB2?

Пізніше у відповідь на питання дописувача твітера: «Коли ми можемо очікувати, що Bayraktar TB2 скаже: «Я в Латвії», міністр Пабрікс написав: «Я сподіваюся, що скоро».

Латвія — наступний покупець Bayrakter TB2

Він також написав у фейсбуці: «В інтересах Латвії розвивати конструктивне співробітництво з взаємно важливих питань з Туреччиною і її військовою промисловістю. Туреччина – наш партнер по НАТО, і я впевнений, що наше спільне співробітництво допоможе зміцнити оборонний потенціал Латвії, а також нашу місцеву військову промисловість».

«Дрони – це область, на яку ми в наразі звертаємо увагу і ще будемо приділяти дуже багато уваги. Безпілотні системи створюють для Латвії безліч додаткових можливостей, що дозволяє реально підвищити наші бойові можливості. Щоб обговорити подальшу співпрацю у сфері оборони і військової промисловості, на цьому тижні я відвідав компанію з виробництва систем для дронів «Baykar».