В ЗСУ склалася критична ситуація з виплатами військовим

гроші

Міністерство оборони вже заборгувало майже мільярд гривень грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України і борг постійно зростає.

Про це повідомляє видання «Військовий кур’єр» з посиланням на офіційний документ, що є у розпорядженні редакції. Це доповідь начальнику Генштабу, яку датовано 25 травня 2021 року та в якій посадова особа характеризує ситуацію з виплатами додаткових видів грошового забезпечення як критичну.

Доповідаю, що в Збройних Силах України має місце критична ситуація з виплати додаткових видів грошового забезпечення … що спричиняє напруження в військових колективах та сім’ях військовослужбовців.

Згідно з цією доповіддю заборгованість складала на 1 січня 350,8 млн грн, а на 15 травня вже 950 млн грн, тобто виросла майже утричі!

«Що ж робить Міністерство оборони? – Воно «вживає міри щодо збалансованого наближення бюджетних асигнувань» і виділяє на погашення заборгованості всього 322 млн грн з потрібних 940. Саме так зазначено в у листі з вихідним номер 220/3341 від 20.05.2021 – на це є посилання в доповіді», – пише видання.

Зазначається, що видання спрямувало на адресу Міноборони декілька запитів щодо питання виплат військовослужбовцям, проте наразі жодної відповіді не одержано.

Водночас нещодавно стало відомо, що Міністерство оборони хоче придбати для військового параду три елітні автівки за 73 млн грн, за ці ж кошти можна виплатити матеріальну допомогу 137 735 солдатам на яку начебто немає грошей.