На Волині створили центр підготовки тероборони

терборона

Центр підготовки тероборони створила місцева влада одного з районів Волині. Він надаватиме послуги з підготовки бійців та підрозділів, зокрема й виїзні. Депутати розраховують, що діяльність центру дозволить ще й заробити.

Центр створено Володимир-Волинською районною радою у вигляді комунального підприємства. Його статут депутати затвердили на сесії 26-го березня, тоді ж погодили й пропозицію про призначення директора, про що писало місцеве видання «БУГ».

«До такого питання, як оборона власної землі варто підходити не халатно, а системно. Крім того, це буде спільна робота громад і району, оскільки держава взяла курс на розбудову системи територіальної оборони України», – сказав заступник голови райради Андрій Оніщук.

Зазначається, що Комунальне підприємство «Володимир-Волинський районний центр підготовки територіальної оборони» зможе надавати послуги на території України, зокрема всієї Волинської області: проводити теоретичні та практичні заняття, навчання сформованих підрозділів ТрО, допомагати у формуванні підрозділів, організовувати виїзні навчання в територіальних громадах. Також братиме участь у національно-патріотичному вихованні школярів, участь у проведенні заходів національно-патріотичного спрямування та ін.

Райрадою новостворений центр серед іншого розглядається, як один з методів наповнення бюджету для району. Про що 15 червня поінформував голова районної ради Віктор Хиць.