Поліція провела обшук на АвтоКрАЗі у справі умисної невиплати працівникам 100 млн зарплати

Поліція провела обшук на АвтоКрАЗі у справі умисної невиплати працівникам 100 млн зарплати

250 колишніх працівників Приватного акціонерного товариства «АвтоКрАЗ» звернулись до поліції Полтавщини з приводу умисної невиплати підприємством належної їм заробітної плати.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне впровадження за ознаками частини 2 статті 175 (Невиплата заробітної плати) Кримінального кодексу України, повідомляє пресслужба Національної поліції.

«За інформацією Управління Держпраці в Полтавській області, заборгованість з виплати зарплати працівникам підприємства складає близько 100 млн грн. Також з’ясовано, що службові особи підприємства протягом 6 місяців не допускають інспекторів праці для проведення контрольних заходів. Крім того, вони без пояснення причин не надали в повному обсязі тимчасовий доступ слідчому до документів щодо нарахування та виплати заробітної плати, зазначених в ухвалі суду. Тож у рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні 16 червня слідчими та оперативними працівниками поліції, із залученням працівників батальйону поліції особливого призначення, проводиться санкціонований судом обшук в приміщеннях бухгалтерії ПрАТ «АвтоКрАЗ» в Кременчуці», – повідомив заступник начальника поліції Полтавщини Артем Родигін.

Наразі в кримінальному провадженні також проводяться судово-економічні експертизи щодо визначення розміру заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам та можливості здійснити дану виплату. За результатами проведених експертиз винним у невиплаті заробітної плати службовим особам буде повідомлено про підозру. Слідчі дії тривають.