«Темп-3000» презентував захисні шоломи 4-х розмірів і плаваючі бронежилети

Темп-3000 презентував захисні шоломи 4-х розмірів

НВП «Темп-3000» на виставці «Зброя та безпека 2021» представило захисні шоломи 4-х розмірів (S, М, L та XL), оновлені захисні плити та бронежилети з позитивною плавучістю.

Про це повідомляє Інформаційна агенція Міністерства оборони «АрміяInform».

Зокрема повідомляється, що вітчизняне підприємство нині виготовляє два типи балістичних шоломів: повнорозмірні (тип Full) та з високою обрізкою (тип HighCut). Другий тип зазвичай використовують разом із тактичними навушниками.

Тепер шоломи доступні у чотирьох розмірах: S – до 53, М – 54-57, L – 57-60 та XL – 60

Темп-3000 презентував захисні шоломи 4-х розмірів Темп-3000 презентував захисні шоломи 4-х розмірів Темп-3000 презентував захисні шоломи 4-х розмірів Темп-3000 презентував захисні шоломи 4-х розмірів

Балістичним матеріалом, що застосовується під час виробництва бронешоломів, є арамідний препрег (композит, що дозволяє формувати балістичні ковпаки за дуже високого тиску та температури). Саме такий спосіб забезпечує стабільну балістичну стійкість під час мінімізації ваги виробу.

Виробник пропонує декілька варіантів кольору і покриття поверхні. Серед них – полімерна гладка поверхня і поверхня типу «шагреневої шкіри».

Темп-3000 презентував захисні шоломи 4-х розмірів

У всіх моделях шоломів регулювання комфортної посадки на голові користувача здійснюється за допомогою дискового регулятора системи Воа.

Темп-3000 презентував захисні шоломи 4-х розмірів

Також бронешоломи можуть комплектуватися зовнішніми монтажними напрямними елементами та зовнішніми тканинними чохлами. Колір тканини та її склад для зовнішніх чохлів ‒ на вимогу замовника.

На підприємстві відпрацьована технологія формування бронешоломів 2 класу захисту згідно з ДСТУ 8835, які за своєю масою практично відповідають стандартним шоломам 1 (ІІІА) класу захисту.

Оновлені захисні плити та плаваючий бронежилет для моряків та прикордонників

Ще однією новинкою стали оновлені захисні плити для бронежилетів.

Плити виготовляються усіх класів захисту: від 3-го до 6-го. Причому для 6-го класу є кераміка власного виробництва на основі карбіду кремнію SiC. Також у виробничій програмі є м’які балістичні пакети 1-го та 2-го класу захисту з параарамідної тканини – аналог кевлару.

Пакети надійно захищені від вологи подвійним чохлом із водотривкої поліестерової тканини з поліуретановим покриттям. Кожен шар тканини витримує тиск водяного стовпа не менше ніж 800 мм.

Шви герметичні, причому герметизація досягається внаслідок склеювання широким швом – до 1 см, тканина з водовідштовхувальним ефектом. Метод композитного склеювання шва пакету забезпечує збереження герметичності виробу за будь-яких екстремальних умов експлуатації.

Новинкою є і використання полімерного антирикошетного покриття жорстких елементів. Зовні воно виглядає як звичайна фарба, але тільки на першій погляд – на стенді була представлена пластина після обстрілу (на фото).

оновлені захисні плити

Ще одна новинка – плаваючий бронежилет. Під час потрапляння у воду він зберігає позитивну плавучість і не тягне на дно, за умов, якщо загальна вага бійця з бронежилетом не перевищує 120 кг. Його оцінять моряки та прикордонники.

ТЕМР-3000 першим в Україні виконав вимоги міжнародного стандарту Національного Інституту Юстиції США NIJ Standard-0101.06. Стандарт є міжнародним, його вимоги застосовує під час тестування бронежилетів переважна більшість країн світу, зокрема країни-члени НАТО.

Нагадаємо, що у січні 2020 року США передали бронежилети з позитивною плавучістю та інше спеціальне спорядження екіпажам корабельно-катерного складу та бійцям відділів спеціальних дій Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Фото Олександра Шульмана і «Темп-3000»