Головне управління розвідки звузило коло осіб, яких нагороджуватиме вогепальною зброю

Головне управління розвідки звузило коло осіб, яких нагороджуватиме вогепальною зброю

Головне управління розвідки Міністерства оборони України змінило категорію осіб, яких можна нагороджувати відомчими відзнаками «Вогнепальна зброя» і «Холодна зброя» .

Відповідні зміни внесені наказом ГУР від 14.05.2021 р. № 5, що набув чинності 11 червня.

Згідно з наказом нагородження відзнаками «Вогнепальна зброя» і «Холодна зброя» здійснюється відповідно до Дисциплінарного статуту Збройних Сил України.

Крім того, зброєю може нагороджуватися лише дієздатна особа, яка має право на придбання, зберігання та використання вогнепальної та холодної зброї відповідно до вимог нормативно-правових актів.

Нагадаємо, що відзнаки «Вогнепальна зброя» і «Холодна зброя» були встановлені наказом ГУР МОУ від 25.11.2020 р. № 146. Цим же наказом було затверджено положення про відзнаки, яке передбачало ширше коло претендентів для нагородження.

Зокрема, згідно з першою редакцією положення, зброєю також могли нагороджувати військовослужбовці інших військових формувань, а також громадяни України, які звільнені з військової служби у запас або у відставку з правом носіння військової форми, за сприяння у виконанні покладених на Головне управління розвідки завдань, визначні заслуги у зміцненні нацбезпеки держави, забезпеченні обороноздатності України, захисті конституційних прав і свобод людини і громадянина, за вагомі заслуги перед державою у сферах діяльності ГУР МО України, сприяння у виконанні завдань розвідки.