Міноборони розпочало консультації щодо закупівлі послуг харчування військових на 2022 рік

Міноборони розпочало консультації щодо закупівлі послуг харчування військових на 2022 рік

У Міністерстві оборони відбулася зустріч з представниками підприємств з питань змін у законодавстві, які вплинуть на закупівлю послуг харчування військовослужбовців.

— Ми вже зараз розпочали консультації з представниками ринку, аби до кінця року встигнути провести всі необхідні формальності та уникнути цейтноту в організації харчування особового складу Збройних Сил України. Хочемо почути застереження, зрозуміти тенденції та поінформувати чинних і потенційних постачальників послуг з харчування про вимоги від Міністерства оборони, щоб врахувати б усі проблемні моменти та забезпечити конструктивну співпрацю на майбутнє, – повідомив заступник міністра оборони Ігор Халімон.

Сторонами, зокрема, було обговорено недопущення порушення принципів публічних закупівель та недискримінації учасників відповідно до вимог законів «Про публічні закупівлі» та «Про оборонні закупівлі».

— Вже цього року будемо укладати контракти за новими умовами, що почнуть діяти з 2022-го року. Усі, хто хоче постачати послуги з харчування в ЗСУ, повинні заздалегідь розуміти зміни й врахувати їх задовго до початку проведення тендерів. Це звичайна європейська практика і прозорий механізм, який демонструє відкритість діяльності Міністерства оборони, – додав Ігор Халімон.

Нагадаємо, що у квітні Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки рекомендував звільнити заступника міністра оборони Ігоря Халімона через монополізацію харчування ЗС України. У Міноборони запевнили, що вимоги законодавства не порушуються.