Укроборонпром посилює вражаючу дію 155-мм снарядів

Укроборонпром посилює вражаючу дію 155-мм снарядів

Філія № 1 Держпідприємства «Спецоборонмаш», яке входить до складу Укроборонпрому, успішно освоїла технологію спорядження 155-мм снарядів методом вакуумного заливання.

Про це повідомляє пресслужба концерну.

Повідомляється, що цей метод дає змогу досягати максимальної щільності вибухових речовин, завдяки чому вражаюча дія снарядів значно посилюється. Раніше вакуумне заливання використовували лише на одному підприємстві Концерну – Донецькому казенному заводі хімічних виробів, який наразі перебуває на непідконтрольній Україні території.

Отже, відтепер технологія освоєна іншим підприємством Укроборонпрому та з’явилася можливість її застосування для серійного виробництва снарядів. Перша партія продукції успішно споряджена та відправлена на випробування.

Подальше вдосконалення технології дасть змогу максимально якісно споряджати бойові частини інших видів боєприпасів, підвищуючи ефективність їхньої дії.

Укроборонпром посилює вражаючу дію 155-мм снарядів

Нагадаємо, що у 2019 році на озброєння ЗСУ були прийняті ручні термобаричні гранати РГТ-27С та РГТ-27С2 виробництва державного підприємства «Спецоборонмаш» (раніше ДП «Машинобудівна фірма «Артем»). Під час вибуху граната на чотири секунди створює вогняну хмару об‘ємом 13 м3, де температура сягає 2500-3000°C, що дозволяє не лише знищувати живу силу, але і виводити з ладу легкоброньовану техніку.