Міноборони провело зустріч з виробниками бронежилетів

Міноборони провело зустріч з виробниками бронежилетів

Заступник міністра оборони Ігор Халімон та посадовці ЗСУ провели робочу нараду із виробниками засобів індивідуального захисту для військовослужбовців.

У заході участь взяли ТМ «РА.ДА», ТОВ «КМ ДІСТІ», ТОВ «EccentriCITY Invest», ТОВ НВП «Темп-3000», ТОВ «Матеріалознавство», ТОВ «Velmet» та «Харківський завод засобів індивідуального захисту».

Фахівці компаній розповіли про виробничі потужності та можливості своїх підприємств, досвід співпраці з силовими відомствами, технології виготовлення спеціальної амуніції. Також, вони висловили бачення розвитку й удосконалення засобів індивідуального захисту та мотивації у роботі з оборонним відомством.



Ігор Халімон відзначив гостру необхідність, в умовах збройної агресії РФ, вчасного забезпечення військових усіма необхідними засобами. Він, зокрема, нагадав пропозиції, зроблені на засіданні Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, щодо комплектації шолому одразу кількома чохлами захисних кольорів, що є практичним і економічно виправданим.

Також він поінформував про зміни до технічних специфікацій для бронежилета модульного та шолому балістичного, зорієнтувавши на необхідності урахування цих змін у виробництві.

Серед іншого було повідомлено, що у відомстві розроблено проєкт вимог до бронежилета полегшеного типу, що використовуватиметься бійцями ССО. А тому закликано виробників звернути увагу на розробку цього виробу.