Хакери «ДНР» зламали сайт ВМС України

Виявлені спроби несанкціонованого збору персональних даних учасників Sea Breeze 2021

Хакери зламали сайт Військово-Морських Сил України та виклали у вільний доступ списки учасників міжнародних навчань «Сі Бриз 2021» та інші документи пов'язані з організацією навчань.

«Взял попользоваться вашим сайтом во время учений. Вдруг не все знают, кто на них приехал, так я списки выложу, всех участников «морского боя». Берите, пользуйтесь, унижайте, доминируйте, властвуйте… Ваш Джокер ДНР! Ах-ха-ха-ха-ха-ха….», – таке повідомлення з'явилось сьогодні на сайті ВМС України (navy.mil.gov.ua).

Наразі сайт не доступний для відвідувачів. Водночас викладене на сайті посилання на файлообмінник із документами досі дійсне і документи залишаються у відкритому доступі, серед них зокрема й списки з персональними даними військовослужбовців інших країн.

Хакери ДНР зламали сайт ВМС України Хакери ДНР зламали сайт ВМС України

Нагадаємо, що раніше Інформаційний центр міжнародних навчань Sea Breeze повідомляв про виявлені в інтернеті фейкові опитувальні анкети, адресовані військовослужбовцям – учасникам навчань. Фейкові анкети поширювались зловмисниками від імені Центру морських операцій. Мета – збір персональних даних військовослужбовців.