Медики ЗСУ візьмуть участь у міжнародних змаганнях

Медики ЗСУ візьмуть участь у міжнародних змаганнях

Запрошення українських військових медиків до участі в міжнародних змаганнях Expert Field Medical Badge, що проводить медична служба Збройних сил США, є важливим досягненням.

Це висока оцінка від наших закордонних партнерів рівня підготовки і майстерності українських захисників. Вважаю це визнанням нас рівноправними учасниками знакових подій, що відбуваються у провідних арміях світу, – зазначив тимчасовий виконувач обов’язків командувача Медичних сил ЗСУ полковник медичної служби Андрій Галушка.

У навчальний центр «Десна» імені князя Ярослава Мудрого прибули представники медичної служби Європейського командування ЗС США. Вони провели тренінги для експертів з польової медицини ЗС України в межах міжнародних змагань Expert Field Medical Badge. Також до навчального центру завітали представники СВ ЗС США в Європі, аби відібрати кандидатів для участі у змаганнях на отримання міжнародної відзнаки «Експерт польової медицини».

Тренінги для українських воїнів представники США та Канади проводитимуть ще кілька днів. У фіналі відбудеться відбір кандидатів для участі в змаганнях на отримання міжнародної відзнаки.

Змагання заплановані на вересень, проходитимуть вони у Німеччині протягом двох тижнів.



Використані джерела:
АрміяInform