Уряд підвищив грошове забезпечення військовослужбовців

Топ 6 незаконних відмов у виплаті підйомних військовому

Уряд вніс зміни до Постанови КМУ від 30 серпня 2017 року № 704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб», що були підготовлені Міністерством оборони.

Зміни спрямовані на покращення соціального захисту співробітників розвідувальних органів.

Зокрема, постановою збільшені посадові оклади військовослужбовців та мінімальний розмір премії (не менше ніж 30% від посадового окладу).

Тепер посадові оклади військовослужбовців розвідувальних органів (крім строковиків) встановлюються відповідно до розмірів посадових окладів, визначених у Постановою №704 для відповідних посад військовослужбовців ЗС України з таким коефіцієнтом:

  • для військовослужбовців кадрового складу – 1,8 окладу;
  • для військовослужбовців, які не належать до кадрового складу – 1,4.

Також їм встановлено інші, у порівнянні з військовослужбовцями ЗС України, порядок нарахування та розмір надбавки за вислугу років – по 3% за кожен календарний рік вислуги років, але не більше ніж 50% від посадового окладу.

Нагадаємо, що для військовослужбовців Збройних Сил України надбавка за вислугу років встановлюються за наявності від 1 до 5 років вислуги – 25% посадового окладу, далі що п'ять років додається по 5%, після 25 років вислуги надбавка складає 50%.




Використані джерела:
АрміяInform