Суд заарештував голову правління ПрАТ «Кузня на Рибальському»

Суд заарештував голову правління ПрАТ Кузня на Рибальському

Печерський суд обрав запобіжний захід другому підозрюваному у справі закупівлі у ПрАТ «Кузня на Рибальському» катерів для Військово-Морських Сил, що не відповідають вимогам.

7 липня Печерський суд розглянув клопотання слідчих та задовольнив його у повному обсязі, обравши голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі понад 443 млн гривень, повідомляє сайт ДБР.

Суд заарештував голову правління ПрАТ Кузня на Рибальському

Нагадаємо, що у п’ятницю, 2 липня, слідчі ДБР повідомили про підозру колишньому заступнику міністра оборони, голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» та ще двом колишнім начальникам Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ.

Усіх посадовців слідчі ДБР підозрюють у змові та організації поставок до ЗСУ впродовж 2016-2018 років військової техніки низької якості. Йдеться про бойові катери та медичні автомобілі, які на думку слідства не відповідали встановленим вимогам та не можуть використовуватися у ЗС України. ДБР вважає, що це завдало державі збитків на суму понад 475 млн гривень.

5 липня суд обрав одному з колишніх директорів Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі приблизно 443 млн гривень.

Зауважимо, що днями стало відомо, що «Кузня на Рибальському» відновила будівництво восьмого малого броньованого артилерійського катера проєкту 58155 (шифр «МБАК») та третього десантно-штурмового катера проєкту 58503 (шифр «Кентавр-ЛК») на замовлення Міністерства оборони, яке було призупинено через карантин.