Rafale отримають нашоломні системи цілевказання

Rafale отримають нашоломні системи цілевказівки

Винищувачі Rafale Франції отримають нашоломні системи цілевказання Thales Sсorpion і нові індикатори у рамках доопрацювання до стандарту Rafale F4, що планується до появи у військах з 2025 року.

22 липня Thales Group повідомила про отримання контракту Головного управління озброєнь (DGA) міністерства збройних сил Франції на постачання 350 нашоломних систем цілевказання Sсorpion для оснащення винищувачів Dassault Rafale ПКС і ВМС Франції. Контракт також включає постачання 400 нових ширококутних багатофункціональних індикаторів для заміни наявних індикаторів у кабінах французьких винищувачів.

До теперішнього часу винищувачі Rafale ЗС Франції не мали нашоломних систем цілевказання, хоча їх застосування на літаку планувалося Dassault Aviation з моменту його створення.

Нашоломна система Thales Scorpion поставлялася ПС США для винищувачів Lоckheed Martin F-16C/D Block 30/32, модернізованих штурмовиків Republic A-10С і на літаках АС-130 останніх версій, ВПС Іспанії – для винищувачів EF-18A ВПС Іспанії. Також вона використовується у комплексі гелікоптерного озброєння HiForce компанії Airbus Helicopters.