СБУ викрила українських суднобудівників, які будували російські військові кораблі

СБУ викрила українських суднобудівників, які будували російські військові кораблі

Українські фахівці суднобудівельної галузі залучались до виконання робіт у рамках будівництва кораблів на замовлення Міністерства оборони та Прикордонних сил ФСБ РФ.

Протиправну схему залучення Російською Федерацією трудових мігрантів з України на об’єктах оборонно-промислового комплексу РФ викрила контррозвідка СБУ.

Оперативники Служби безпеки України встановили, що українські фахівці залучались до робіт у межах замовлень Міноборони та Прикордонних сил Федеральної служби безпеки РФ.

За даними СБУ, до «схеми» був залучений колишній працівник одного з конструкторських бюро, що нині входить до ДК «Укроборонпром». Маючи спеціальну фахову підготовку інженера-технолога, він брав участь у будівництві (забезпечував якість виробництва та надавав технічну допомогу) протидиверсійного катера для ПС ФСБ і понтону для потреб ВМФ.

За результатами досудового розслідування йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

СБУ викрила українських суднобудівників, які будували російські військові кораблі СБУ викрила українських суднобудівників, які будували російські військові кораблі СБУ викрила українських суднобудівників, які будували російські військові кораблі