У ВМС США розробили льотний костюм для вагітних

У ВМС США розробили льотний костюм для вагітних

Військово-морські сили США розробили та випробовують прототип льотного костюма для вагітних військовослужбовців-жінок зі складу авіаційних екіпажів.

Це означає, що вагітним членам екіпажів тепер можна не надягати польову форму кольору хакі для вагітних або льотні костюми більшого розміру, які можуть поставити під загрозу їхню безпеку через більшу довжину рукавів і подолу, пише видання Navy Times.

Розробкою займався Програмний офіс систем для екіпажів Командування ВМС США (Naval Air System Command’s Aircrew Systems Program Office) після відповідного запиту на командувача Резерву військово-морської авіації (Navy Air Force Reserve).

Зазначається, що хоча вагітні члени екіпажів й не літають, «вони продовжують службу в ескадрильях. Вони як і раніше проводять заняття, працюють на тренажерах, проводять брифінги і представляють свої підрозділи. Тому дуже важливо мати можливість пристойно виглядати в уніформі протягом всієї вагітності».

Перший костюм для вагітних, ще на весні, був виданий лейтенанту-командеру Жаклін Нордау, керівнику мобілізаційної програми Військово-морської авіації.

Наразі ВМФ працює над створенням ряду розмірів льотних костюмів для вагітних, однак довгострокова мета полягає в індивідуальній адаптації кожного замовленого костюма. Після збору відгуків щодо прототипів ВМФ за необхідності вноситиме зміни в уніформу.

«Додавання цієї форми відразу ж вплине на військовослужбовців-жінок», – йдеться в пресрелізі ВМФ. «Це показує, що керівництво прислухається і вирішує проблеми, які підіймають льотчиці».