США розробляють автономну систему заправки гелікоптерів

США розробляють автономну систему дозаправки гелікоптерів

Компанія RE2 Robotics отримала від Авіаційно-ракетного центру командування з розвитку бойових можливостей армії США (AvMC) 1 млн дол. на розробку роботизованої системи, яка зможе автономно заправляти гелікоптери AH-64 Apache у полі.

Проєкт, що отримав назву Remote Robotic Refueling for Extended Missions (R3EM), розробляється на підтримку програми Autonomous and Robotic Remote Refueling Point (AR3P) і управляється Центром військово-морського будівництва і експедиційної війни, розташованим в Порт-Вайнімі, Каліфорнія.

R3EM використовуватиме програмне забезпечення RE2 для управління роботизованою рукою RE2, встановленою на безпілотному наземному транспортному засобі (БпНЗ). За командою пілота ця система буде з'єднувати паливопровід з гелікоптером Apache та самостійно повертати його у вихідне положення після заправлення.

«Автономна система дозволить військам розширити діапазон своїх завдань, усуваючи при цьому необхідність для солдатів залишатися на заправних станціях, що ще більше зменшить розмір матеріально-технічної бази місії», – сказала д-р Аманда Сгрой, директор програм комп'ютерного бачення та автономних систем RE2 Robotics.

США розробляють автономну систему дозаправки гелікоптерів

RE2 співпрацює з компанією Pratt Miller, яка поставляє для програми шасі TMT-I.