Що відомо про нового командувача Повітряних Сил

Що відомо про нового командувача Повітряних Сил

Генерал-майор Микола Олещук указом глави держави № 345/2021 призначений на посаду командувача Повітряних Сил ЗС України. Що про нього відомо?

Микола Миколайович Олещук народився у м. Луцьк у 1972 році, одружений, має сина і доньку.

Випускник Житомирського вищого училища радіоелектроніки протиповітряної оборони 1994 року, також закінчив Харківський військовий університет у 2004 році та Національний університет оборони України у 2010 році.

Микола Олещук
Микола Олещук

У військах пройшов шлях від начальника розрахунку ЦВМ і цифрових обчислювачів відділення бойового управління радіотехнічної батареї зенітного ракетного дивізіону (ЗРС С300) – до командира зенітної ракетної бригади.

Далі проходив службу на посадах заступника начальника штабу Командування Повітряних Сил, начальника штабу - заступника командувача повітряного командування «Схід» Повітряних Сил.

У 2019 році отримав військове звання «генерал-майор».

З листопада 2014-го Микола Олещук брав участь у проведенні АТО, а також залучався до виконання завжань у рамках операції Об’єднаних Сил на території Донецької та Луганської областей.

Нагороджений відзнаками Міністерства оборони України, зокрема медалями «За зразкову службу» та «За зміцнення обороноздатності».

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський також призначив нового командувача Десантно-штурмових військ, а також погодив призначення командувачів трьох оперативних командувань Сухопутних військ і заступника начальника Генштабу ЗС України.