Суд визнав невинуватим ексначальника ХНУПС

Суд визнав невинуватим ексначальника ХНУПС

Затриманий військовою прокуратурою у 2017 році генерал-майор Андрій Алімпієв за начебто розтрату 2,4 млн грн при закупівлі пального визнаний судом невинуватим за всіма пунктами.

9 серпня Дзержинський районний суд Харкова виправдав Алімпієва, звинуваченого у недбалому ставленні до військової служби в умовах особливого періоду, повідомляє suspilne.media з посиланням на захисника обвинуваченого Максима Журавльова.

Нагадаємо, що начальника Харківського національного університету повітряних сил (ХНУПС) затримали у листопаді 2017 року за підозрою у розтраті 2,4 млн грн під час закупівлі палива. Про затримання керівника університету повідомив тодішній генпрокурор Юрій Луценко.

20 листопада Дзержинський райсуд Харкова взяв Алімпієва під варту із можливістю внесення застави 1,5 млн грн. Провини генерал-майор не визнав та назвав справу сфабрикованою. Гроші на заставу збирали родичі, колеги та друзі – і у січні 2018 року він вийшов з-під варти. З посади начальника університету Алімпієва звільнили.

За словами адвоката, у процесі розслідування справу перекваліфікували з ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) на ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України.

«Жодних корупційних моментів в НАБУ не знайшли. Тоді військова прокуратура Харківського гарнізону розслідувала справу за ч. 3 ст. 425 – недбале ставлення до військової служби, здійснене в особливий період. Вона передбачає покарання від п'яти до восьми років позбавлення волі. Прокуратура у судових дебатах просила шість років позбавлення волі. Суд стосовно генерала Алімпієва виніс наступне: виправдати за усіма пунктами звинувачення у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину», – сказав Журавльов.

За словами адвоката, справу в суді розглядали з 2019 року, вирок читали протягом п'яти годин. Повний текст сторонам нададуть згодом. У прокуратури є 30 днів на оскарження.

Зауважимо, що 20 липня цього року харківські військові прокурори затримали тимчасово виконуючого обов’язки начальника ХНУПС, який підозрюється у розтраті 66 тисяч гривень та службовому підроблені при виконанні договорів з поточного ремонту.