Міноборони шукає кошти на вітчизняний ЗРК

Міноборони вирішує питання щодо виділення фінансування на вітчизняний ЗРК

На замовлення Міноборони підприємствами ОПК успішно виконано аванпроєкти у рамках роботи над створенням вітчизняного зенітного ракетного комплексу середньої дальності.

Про це повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

— Наразі вирішується питання щодо відкриття дослідно-конструкторських робіт (ДКР) та планування необхідного фінансового ресурсу. Очікувані характеристики – спроможність зброї прикривати угруповання військ і важливі об’єкти країни від літаків, гелікоптерів та БПЛА противника. Також комплекс має бути здатним виконувати завдання протиракетної оборони: уражати балістичні ракети, а за потреби – надводні та наземні цілі, – підкреслив Андрій Таран.

За його словами, над завданням зі створення української зенітної ракетної системи активно працюють ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» та ДП «Конструкторське бюро «Південне». Ці проєкти увійшли до стратегії розвитку ракетно-реактивного озброєння і включені до цільових середньострокових програм розвитку озброєння та військової техніки й оборонно-промислового комплексу.



Нагадаємо що на виставці «Зброя та безпека 2021» ДККБ «Луч» розсекретило дизайн самохідної пускової установки ЗРК середньої дальності над яким наразі працюють на підприємстві, також на вистаіці представили ракету «Корал», що має стати базовою уніфікованою ракетою модульної конструкції для корабельних і сухопутних ЗРК.