КБ «Луч» експортувало в Алжир кілька тисяч протитанкових ракет «Стугна»

КБ Луч експортувало в Алжир кілька тисяч протитанкових ракет Стугна

ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» (входить до складу ДК «Укроборонпром») повідомило про постачання в Алжир великої кількості протитанкових ракет калібру 100-мм.

Як повідомляє Defense Express, 12 серпня, розповідаючи під час виступу на Міжнародному оборонному інвестиційному форумі про важливість підтримки державою розробок вітчизняних підприємств генеральний директор КБ «Луч» Олег Коростельов згадав алжирський контракт.

Ми зробили, колись давно, ствольну «Стугну», це 100-мм ракета. Ми їх кілька тисяч продали в Алжир і компенсували (розробку) – там було витрачено близько $3 млн доларів на це справи, а ми отримали контракт в районі $50 млн доларів

При цьому він не вточнював, коли саме був укладений цей контракт й строки його виконання, однак відомо, що таки ракети відвантажувались в Алжир, наприклад у 2019 році. Так, інформація про постачання партії з 25 пострілів «Стугна» у липні 2019 року була оприлюднена на одному з ресурсів, що відстежують експортно-імпортні операції.

КБ Луч експортувало в Алжир кілька тисяч протитанкових ракет Стугна

Постріл з керованою ракетою «Стугна» (виріб 111), що розроблений КБ «Луч» ще на початку 2000-х років, призначений для ураження при стрільбі з танку Т-55 або артилерійської гармати МТ-12 «Рапіра» нерухомих і рухомих сучасних броньованих цілей.

КБ Луч експортувало в Алжир кілька тисяч протитанкових ракет Стугна