Жан Беленюк отримав погони «старлєя» і нагородний ПМ

Жан Беленюк отримав погони старшого лейтенанта і нагородний ПМ

Міністр оборони привітав золотого медаліста Жана Беленюка з отриманням чергового звання «старший лейтенант» та нагородив його вогнепальною зброєю – пістолетом ПМ.

Нагородження відбулось сьогодні, 17 серпня, під час урочистого зібрання армійських чемпіонів та призерів у Міністерстві оборони України, повідомляє пресслужба відомства.

Під час заходу міністр оборони Андрій Таран відзначив, що на Олімпіаді Україну представляло 158 спортсменів, серед яких було 60 атлетів зі Збройних Сил України, і саме вони здобули більшість олімпійських нагород до скарбнички Національної збірної України: 10 із 19, зокрема, 1 золоту, 4 срібних та 5 бронзових медалей.

Старший лейтенант Жан Беленюк виступає у боротьбі греко-римського стилю, він став єдиним українським спортсменом, кому підкорилася найвища нагорода під час XXXІІ літніх Олімпійських ігор у Токіо. Україна вперше з 1996 року здобула золоту нагороду в греко-римській боротьбі. Беленюк – четвертий борець в історії України з олімпійським «золотом» у цьому виді спорту.

Жан БеленюкЖан Беленюк у військовій формі, архівне фото