Генералам статут не писаний – частина 3

Генералам статут не писаний – частина 3

Цього разу приклад «покладення прибору» на статут продемонстрували особисто головнокомандувач Збройних Сил України генерал-майор Валерій Залужний та командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський.

Зокрема на фото з репетиції військового параду, що було оприлюднено пресслужбою Генерального штабу, військові очільники замість «мазепинок» перебувають у «нестатутних» головних уборах, демонстручи нехтування вимогами наказів Міністерства оборони України, що регулюють форму одягу військових.Крім того, генерал-полковник Олександр Сирський також має на кепі заборонену пластикову кокарду старого зразку.

Генералам статут не писаний – частина 3

Нагадаємо, що вигляд кашкету польового (кепі бойового) визначений наказом Міноборони України від 18 липня 2017 року № 370 «Про затвердження Зразків військової форми одягу та загальних вимог до знаків розрізнення військовослужбовців та ліцеїстів військових ліцеїв»:

мазепинка

Також зовнішній вигляд кепі наведений у затверджених Міністерством оборони України у 2015 році технічних умовах ТУ У 14.1-00034022-073:2015, що оприлюднені на сайті відомства.

вигляд кашкету польового (кепі бойового)

Кокарда, яка має бути на кепі, наведена у наказі МОУ від 20.11.2017 № 606 «Про затвердження Правил носіння військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовцями ЗС України, Державної спеціальної служби транспорту та ліцеїстами військових ліцеїв» (зі змінами):

Генералам статут не писаний – частина 3 Генералам статут не писаний – частина 3

Нагадаємо, що раніше Секретар РНБО України генерал-полковник Михайло Коваль «засвітився» у військовій формі, яку сам собі й вигадав, про що ми писали у пудблкації «Генералам статут не писаний».

Наступна публікація була присвячена генералам Повітряних Сил, які носять брюки із лампасами на радянській манер, замість набагато скромніших, що передбачені українською військовою формою.

Ще раніше командувач ВМС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа був замічений у форменій сорочці із планками нагород. Проте пунктом 17 Правил носіння нагород, що затверджені наказом МОУ №606-2017 року (в редакції наказу №238 від 30.06.2020), забороняється носіння орденських стрічок, стрічок медалей на планках та нагрудних знаків на пальті зимовому, на куртці зимовій, плащі демісезонному (куртці демісезонній), пуловері, джемпері, сорочці, а також на робочій формі одягу.