Укроборонсервіс передасть ЗСУ чотири «Кольчуги»

Укроборонсервіс передасть ЗСУ чотири Кольчуги

Збройні Сили України отримають від Державного підприємства «Укроборонсервіс» чотири комплекти станцій контролю радіоелектронної обстановки «Кольчуга-КЕ».

Проведення приймально-здавальних випробувань комплексів представниками Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України планується протягом 2021 року, про що йдеться в оприлюдненому підприємством звіті про управління за 2020 рік.

Модифікація «Кольчуга-КЕ» має можливість працювати в єдиній системі радіорозвідки збройних сил.

Крім того, підприємство розпочало випробування НВЧ-приладів та елементної бази комплектуючих зенітних ракетних комплексів С-300ПС(ПТ), С-300В1 та «Бук-М1», що розробляються підприємством

Повідомляється, що роботи проводяться у тісній кооперації з українськими державними та приватними компаніями з пріоритетним використанням вітчизняних компонентів та технологій.

Зауважимо, що станції радіотехнічної розвідки «Кольчуга» вироблялися ПАТ «Топаз» у Донецьку.

Нагадаємо, що Укроборонсервіс також поставляє ЗСУ мобільні міномети БАРС-8ММК. Першу батарею цих мінометів ЗСУ отримали у 2019 році. У жовтні 2020 року Укроборонсервіс придбав у черкаського автозаводу компанії «Богдан-Моторс», що входить до корпорації «Богдан», ще шість базових бронеавтомобілів Барс-8, для другої батареї БАРС-8ММК.

При цьому купівля супроводжувалася скандальними публікаціями та виправданнями накшалт: «Нова команда Укроборонпрому не закуповувала бронеавтомобілі у «Богдан-Морторс».

Про передачу другої батареї БАРС-8ММК наразі офіційно не повідомлялось.