Boeing, Lockheed Martin і Leonardo запропонують новий навчальний палубний літак для ВМС США

Три компанії змагатимуться в розробці нового навчального палубного літака для ВМС США

Три компанії заявили про свій намір брати участь в тендері на розробку і постачання ВМС США нового навчально-тренувального реактивного літака, який повинен замінити T-45 Goshawk.

Представники корпорацій Boeing і Lockheed Martin підтвердили що подадуть заявку в рамках програми UJTS (Undergraduate Jet Training System), а італійська група Leonardo про свої плани поборотися за контракт ВМС США на постачання нових навчальних палубних літаків заявляла раніше, повідомляє Naval Pages з посиланням на Jane’s.

За словами представників Boeing, компанія запропонує ВМС США свій навчально-тренувальний літак T-7A Red Hawk, який створюється на замовлення ПС США спільно зі шведською компанією Saab. У проєкті використані напрацювання отримані в рамках програм винищувачів F / A-18E / F Super Hornet і JAS-39 Gripen.

T-7A Red Hawk T-7A Red Hawk

Перший політ Red Hawk відбувся у 2016 році. Дрібносерійне виробництво літаків планують розпочати в другій половині 2023 року.

Своєю чергою у Lockheed Martin повідомили Jane’s, що у співпраці з південнокорейськими розробниками з Korea Aerospace Industries (KAI) запропонують американським ВМС навчально-бойовий літак T-50A Golden Eagle. Базова версія Т-50 виробляється з початку 2000-х років і перебуває на озброєнні Південної Кореї, Індонезії, Філіппін, Іраку і Таїланду. «Ми запропонуємо необхідні модифікації наявного літака T-50A, щоб відповідати вимогам ВМС США», – заявили виданню в Lockheed Martin.

T-50A Golden Eagle. T-50A Golden Eagle

Офіційні особи групи Leonardo не відповіли на запит Jane’s, але раніше анонсувалося, що компанія збирається брати участь в тендері ВМС США з проєктом літаків M-346 Master, розроблених у співпраці з ОКБ «Яковлєв».

M-346 Master M-346 Master

Водночас британська BAE Systems ухилилася від прямої відповіді на питання, чи запропонує американському флоту нову модифікацію навчально-тренувального літака, обмежившись наступним коментарем: «Нашим основним напрямком залишається підтримка готовності та доступності T-45 Goshawk «шляхом виробництва запчастин і надання сервісних послуг. Ми як і раніше прихильні підтримки ВМС США і продовжуємо співпрацювати з нашими партнерами».