Турецька Aselsan допоможе Україні модернізувати ППО

Турецька Aselsan допоможе Україні модернізувати ППО

Укрспецекспорт підписав з Aselsan контракт щодо модернізації окремих систем протиповітряної оборони та їх інтеграції до системи управління (Command&Control) виробництва Aselsan.

Контракт було підписано 19 серпня під час Міжнародної виставки оборонної промисловості IDEF-2021, що пройшла у Стамбулі, повідомляють в Укрспецекспорті.

«Цей контракт – черговий крок для поглиблення співпраці між нашими країнами у сфері військово-технічного співробітництва. На сьогодні компанія Aselsan A.S. є потужним виробником оборонної продукції в Турецькій Республіці. Ця компанія не лише виробляє продукцію для майже усіх видів і родів військ, а й займається ґрунтовною науково-дослідною роботою і впровадженням високотехнологічних розробок», – прокоментував підписання контракту Генеральний директор ДК «Укрспецекспорт» Вадим Ноздря.

Результатом виконання угоди буде підвищення тактико-технічні характеристики систем ППО.

Компанія Aselsan A.S. є провідним оборонним підприємством Туреччини у сфері систем управління (Command&Control) та одним з основних підрядників збройних сил Туреччини. У рейтингу 100 найбільших військово-промислових компаній світу за 2020 рік від американського видання Defense News компанія Aselsan A.S. посіла 48 місце.

ДК «Укрспецекспорт» у рейтингу українських оборонних підприємств займає 4 позицію.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що Aselsan планує запропонувати Україні власну систему ППО ближньої дії – 35-мм зенітний артилерійський комплекс Korkut. Вона складається з трьох 35-мм зенітних самохідних установок та командного пункту. Система може працювати автономно, а за потреби – під управлінням системи вищого рівня. Функції контролю та управління командного пункту Korkut можуть бути реалізовані й для інших комплексів ППО.