Зеленський доручив підвищити грошове забезпечення військових та поліцейських

грошове забезпечення

Кабінет Міністрів України має опрацювати питання щодо підвищення розмірів грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та поліцейських.

Відповідний указ №477 Президент України Володимир Зеленський підписав 20 вересня.

Президентським указом вводиться у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 17 вересня щодо пропозицій до Державного бюджету України на 2022 рік по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України.

Уряд має передбачити в проєкті бюджету на 2022 рік загальний фінансовий ресурс на забезпечення національної безпеки і оборони України в обсязі не менше 5,95% ВВП, при цьому фінансування потреб сектору безпеки і оборони передбачити в обсязі не менше 319 437,7 млн грн. Що в принципі уряд вже зробив у проєкті, який 15 вересня направив до Верховної Ради.

Цікаво що документ двічі доручає уряду підвищити грошове забезпечення військовим.

Зокрема спочатку (підпунктом 2 пункту 1) Кабінету Міністрів доручається вжити у 2022 році заходів щодо забезпечення першочергового фінансування діяльності суб’єктів сектору безпеки і оборони України за такими пріоритетними напрямами як «реалізація соціальних гарантій військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та поліцейських, насамперед підвищення розмірів їх грошового забезпечення та забезпечення житлом».

Наступним (третім) підпунктом уряду також доручається опрацювати питання щодо підвищення розмірів грошового забезпечення військовослужбовців та поліцейських.

Якщо бажаєте першими дізнатись на скільки та коли було підвищено грошове забезпечення підписуйтесь на Ukrainian Military Pages у Telegram, Instagram, Facebook або Twitter.