Міноборони заборгувало військовим 1,5 мільярда гривень

Міноборони заборгувало військовим 1,5 млрд грн

Заборгованість Міноборони з обов'язкових виплат військовим становить уже 1,5 млрд грн. При цьому влітку були повністю зупинені виплати на оздоровлення. А по всіх частинах на фронті вже фіксуються і масові затримки «бойових» виплат.

«Станом на 10 серпня заборгованість по обов'язкових виплатах військовослужбовцям склала вже 1,5 млрд грн – про це повідомляють джерела Цензор.Нет. У сезон відпусток, влітку, були повністю зупинені виплати на оздоровлення. Хоча за офіційними звітами гроші в бюджеті є, але армія явно не в пріоритеті», – написав у фейсбук головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Міноборони заборгувало військовим 1,5 млрд грн

«Заступники міністрів оборони з озброєння Миронюк і з постачання Халімон звільнені з цих постів за корупцію, по ним відкриті кримінальні справи. Провалені поставки палива, боєприпасів. Вже вересень, а немає контрактів по дизельному паливу. Такого бардака по ряду напрямків навіть у 2014-му не було, а у нас вже 8-й рік війна», – пише журналіст.

«Маючи інформацію про повний бардак в управлінні, Офіс Президента не робить нічого для вирішення існуючих проблем. Президент Зеленський виголошує у Вашингтоні пафосні промови, що нібито армія і оборона для нього пріоритет. Ось це справжній пріоритет. Ви коли на фронт знову фотографуватися прилетите, Володимире Олександровичу, так солдатам розкажіть, коли ви нарешті займетеся реальними проблемами Міноборони, це буде для бійців корисніше, ніж чергова показуха за участю президента», – резюмував Юрій Бутусов.

Нагадаємо, що на початок червня борг перед військовими складав близько мільярда гривень.