Засудили на три роки за те, що видавав з себе військового ветерана та отримував пільги

Navy Seals

Чоловік, який, а ні дня не служив в армії, за допомогою підроблених документів, видавав себе за колишнього військового спецпризначенця, який отримав поранення та перебував у полоні. При цьому він зміг отримати пільги, навіть більші ніж справжні ветерани.

Такий випадок стався у Сполучених Штатах Америки, пише видання Navy Times.

Чоловік у Пенсільванії був засуджений до 40 місяців тюремного ув'язнення за «особливо ганебну схему шахрайства»: він прикинувся морським котиком і колишнім військовополоненим, щоб отримати фінансову та медичну допомогу від Адміністрації ветеранів, повідомила прокуратура США в Східному окрузі Пенсільванії.

За даними прокуратури, 60-річний Річард Мелескі в липні 2020 року визнав себе винним по одному пункту звинувачення в шахрайстві у сфері охорони здоров'я, двом пунктам шахрайства з використанням пошти, одним з пунктів звинувачення в крадіжці доблесті і двома пунктами фальсифікації військових документів.

В цілому, Мелескі отримав понад 300 000 доларів у вигляді пільг з медичного обслуговування, навіть випередивши справжніх ветеранів які їх потребують, йдеться в повідомленні прокуратури, в якому оголошується вирок.

«Насправді Мелескі жодного дня не служив в ЗС США», – йдеться в повідомленні.

«Мелескі подав заяву про отримання грошової компенсації, в якій він використовуючи відомості справжніх морських котиків, надав сфальсифіковані дані про свою службу», – повідомили в прокуратурі.

Також він подав заяву про компенсацію за наслідки посттравматичного стресу, в який зазначив, що отримав Срібну зірку під час служби (вручається за виняткову відвагу в бою і є третьою за старшинством військовою винагородою США за хоробрість).

Фейковий ветеран також визнав себе винним в пособництві та підбурюванні до покупки двох одиниць вогнепальної зброї, а також у вимаганні допомоги від Адміністрації соціального забезпечення за травми, які він, за його твердженнями, отримав під час служби в армії.

Він також був засуджений до трьох років нагляду після звільнення та виплати близько $302 000.