«Техінкоммет» поставить ХКБМ деталі для бронетехніки

БТР-4

Харківська компанія «Техінкоммет» за результатами спрощених торгів визнана переможцем у тендері ХКБМ на постачання деталей для військової техніки.

Відповідний протокол розкриття тендерних пропозицій та повідомлення про намір укласти договір оприлюднені 6 вересня.

У разі якщо із компанією буде укладений договір, до 10 травня 2022 року вона має поставити 20 комплектів деталей корпусу із вуглецевої сталі, виготовлених за конструкторською документацією ДП «ХКБМ». Вартість потенційного контракту 16,1 млн грн.

Раніше ХКБМ підписало ряд контрактів на виготовлення корпусів та деталей бронетранспортерів БТР-4 з ТОВ «Лозівський ковальсько-механічний завод» (ЛКМЗ), а також контракт на виготовлення тридцяти башт БТР-4 з рАТ «Завод «Фрегат».

Нагадаємо, що у 2020 році Міністерство оборони уклало договори з ХКБМ на постачання 75 бронетранспортерів БТР-4Е (з них 60 у «морській версії» для морської піхоти ВМСУ), одного командирського БТР-4К та однієї броньованої ремонто-евакуаційної машини БРЕМ-4РМ.

У березні 2021 року стало відомо, що перша партія модернізованих бронетранспортерів БТР-4 з поліпшеною плавучістю вже готується до передачі морській піхоті ВМС України.